Taal

delen op social media

0 comments

Sticks and stones can break your bones; words can break your heart

Mooier kan ik het echt niet zeggen. In vroegere tijden waren geschreven woorden alleen voor magiers en heksen toegankelijk. Door deze woorden hardop voor te lezen gebeurden er de mooiste dingen of de vreselijkste rampen. Tegenwoordig kan iedereen in Nederland lezen (tenminste op ongeveer 1,5% na) en is taal veel toegankelijker geworden. Alleen wordt er tegenwoordig niet meer heel bewust mee omgegaan. Iedereen plopt er maar wat uit, de magische kracht van de woorden zomaar in het rond strooiend.

Ik ben gaan houden van taal terwijl ik eigenlijk een processen man en ICT-er ben. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe een paar simpele woorden een project doen slagen of falen. Ik heb Anthony Robbins op het podium met een paar woorden mensen van fobie?n zien genezen die daar al jaren mee rondliepen. Ik heb tijdens mijn NLP opleidingen veel verbazingwekkende zaken gezien die door een paar goedgeplaatste vragen bewerkstelligd werden.
Ik ben dat fenomeen ingedoken en gaan bestuderen vanuit interesse en verbazing en een honger om er meer van te weten te komen. Er meer van te snappen. Hoe het toch kan dat een paar woorden bij mij beelden in mijn hoofd oproepen waardoor ik plotseling van stemming verander.

Taal. Het belangrijkste instrument voor de verbeteraar

Over de Auteur

Volg me

Ik kan je helpen met het verbeteren van processen, het integreren van Rijnlands Lean denken & doen en met Lean Leiderschap. Naast verbeterde bedrijfsvoering is bijvoorbeeld HR-analytics een mooi voorbeeld van Rijnlands Lean en meer doen met data. Wil je meer weten? Neem dan contact op via 0654664364 of gerard@leanpartners.nl

Online Koffie?

Wil je eens gratis en vrijblijvend van gedachten wisselen?


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}