Profiel

delen op social media

0 comments

   Welkom op mijn pagina.

   Gerard Versluis
   Agile, Lean, Scrum, Lean startup en
   SixSigma coach, trainer en consultant.

   Motto:
   Tulpen verwelken, schepen vergaan.
   Dus zit niet te zeuren en doe er wat aan.


Als trainer heb ik geleerd dat een leuke training veel meer oplevert dan een droge, grondige training. Moeilijke onderwerpen luchtig brengen, interactie en praktijkvoorbeelden, soms met een korreltje zout, maken de opnamecapaciteit groter. Verhalen vertellen met enthousiasme, humor en energie. Dat is waar veel deelnemers op aanslaan en waar ik zelf ook veel plezier aan beleef. Ik heb ontdekt dat ik in mijn natuurlijke habitat ben als trainer. Mensen aan het denken zetten zodat de creatieve processen in hun hoofd aan het werk gaan is een van de belangrijkste doelen in mijn agile, lean, sixsigma, lean startup en scrum trainingen.

Sommige mensen weten al op hun 10e jaar dat ze software engineer, verpleegkundige of brandweerman willen worden. Vaak worden dit de echte specialisten. Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich de zgn. business waar de managers, verkopers en hrm mensen zich bevinden. In mijn tijd als ict consultant heb ik geleerd dat ik het beste tot mijn recht kom in een rol daar tussenin. Als informatiemanager vertaal ik wensen van de business in ict taal en andersom. Als Lean Six Sigma Black Belt zet ik klantwensen om in verbeteringen op de werkvloer. Ik kom het best tot mijn recht tussen het primaire proces en het management. Voordoen, samen doen en zelf doen is daarbij gebleken als beste te werken.

Als wiskundedocent heb ik veel geleerd op het gebied van klassenmanagement. Er bleken leerlingen te zijn die wiskunde moeilijk en niet leuk vinden (nou ja). Door interactieve lesvormen, praktische voorbeelden, enthousiaste uitleg en werken aan de mindset (van fixed naar growth mindset) is heel veel te bereiken. Voor mij is dit een waardevolle aanvulling op mijn praktijk als trainer in het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld het statistiek gedeelte van SixSigma heb ik aangepast en aangevuld met leuke en begrijpelijke oefeningen zodat mensen met minder affiniteit het toch prima kunnen volgen, het in de praktijk kunnen toepassen en hun examen kunnen halen.

Als interimmanager heb ik geleerd dat gras niet harder groeit door er aan te trekken. Door een goede balans te vinden tussen grip en begrip en vanuit verbinding samen te werken, ontstaat de juiste energie. Ik start geen training of project meer zonder eerst de ?why? duidelijk te hebben.

Als divisie directeur van een ICT softwarehuis (43FTE onderdeel van 300FTE) heb ik geleerd dat medewerkerstevredenheid mijn belangrijkste bijdrage is. De medewerkers zorgen dan voor de klanttevredenheid. De drang om zelf klanten tevreden te stemmen moet onderdrukt worden. Vanuit Spiral Dynamics en NLP heb ik veel geleerd over de processen in hoofden van mensen.

Van Anthony Robbins heb ik de MAP steeds helder voor ogen. Veel mensen (en in ieder geval ook ik) streven naar Mastery (goed worden in iets), Autonomy (het op jouw manier mogen doen) en Purpose (zingeving, er toe doen). Tevreden medewerkers vormen tevreden teams en pas dan kan er Continu Verbeteren plaatsvinden of serieus gescrumd worden.

Over de Auteur

Volg me

Ik kan je helpen met het verbeteren van processen, het integreren van Rijnlands Lean denken & doen en met Lean Leiderschap. Naast verbeterde bedrijfsvoering is bijvoorbeeld HR-analytics een mooi voorbeeld van Rijnlands Lean en meer doen met data. Wil je meer weten? Neem dan contact op via 0654664364 of gerard@leanpartners.nl

Online Koffie?

Wil je eens gratis en vrijblijvend van gedachten wisselen?


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}