over ons

LeanPartners is opgericht door Eliane van Beukering en Gerard Versluis. De naam Leanpartners is gekozen omdat we Lean steeds willen combineren (partneren) met een ander vakgebied. Het pure Lean zoals dat in Japen bij Toyota bedreven wordt, is in onze visie in het Westen niet te doen. De cultuur hier is zo anders dat het altijd een slap aftreksel blijft, als het überhaupt wil lukken. Wij halen het beste uit wat we kunnen leren en toepassen uit Lean Thinking, het Rijnlands denken en combineren dat soms met een expertisegebied zoals verzuimmanagement of HR-analytics.

We zijn voortgekomen uit Q-bit A&D dat in 1998 is opgericht. Q-bit A&D (automatisering en digitalisering) is een softwarehuis gespecialiseerd in workflowoplossing. Denk aan wet verbetering poortwachter software en andere werk- en documentstromen. Q-bit A&D bestaat nog steeds en fungeert als onze holding.

Zowel Eliane als Gerard werken al vele jaren aan het verbeteren van organisaties waarbij we data en mensgerichtheid bijeenbrengen.  Betere processen betekent voor ons veel meer dan alleen technisch beter. De nieuwe processen moeten vooral de medewerkers voordeel opleveren (mensgericht) zodat het werk leuker, slimmer, beter gaat. Als die beide werelden bij elkaar komen helpen we onze klanten echt. 

Met kleine stapjes, elke dag een beetje beter

We kiezen dan ook vaak voor de best haalbare oplossing in plaats van de beste oplossing omdat dat de organisatie de kans geeft mee te groeien. 


Boegbeeld: het roodborstje

We hebben het roodborstje geadopteerd als ons boegbeeld. Het is een heel gewoon klein vogeltje dat wel duidelijk aanwezig is met een mooie, duidelijke en herkenbare toon. Ze zijn erg nieuwsgierig, een beetje eigenwijs en goed van vertrouwen. In de winter trekken ze soms naar warmere gebieden. Roodborstjes zoeken vaak op een andere manier dan soortgenoten naar voedsel. Ze komen overal in Nederland en België voor en houden vooral van bosrijke omgevingen.

Sinds 2011 is de bewuste keuze gemaakt een deel van onze activiteiten te richten op trajecten met maatschappelijke impact. Graag helpen we dit soort organisaties niet alleen met "de dingen goed doen" maar vooral ook met "de goede dingen doen".

Effectief verbeteren = efficiënt werken * waarde toevoegde activiteiten

Wij helpen organisaties om de goede dingen goed te doen. Dan komen de resultaten vanzelf. Op deze wijze ondersteunen wij onder andere commerciële bedrijven, zorginstellingen en het onderwijs met het creëren van betekenisvolle verbeterprogramma organisatie die de klanten, cliënten, patiënten of leerlingen echt ten goede komen.

Hybride en duurzaam

Leanpartners is een zgn. hybride organisatie. Wij hebben de beschikking over enkele vaste werkplekken en verder werken onze mensen vanuit huis, vanuit de opdrachtgever of op locaties in het land. Hierdoor houden we de reiskosten heel beperkt en blijven de tarieven betaalbaar. Zo werken we ook mee aan de bestrijding van het fileprobleem, dragen we bij aan de CO2 reductie en houden we onze eigen mensen in flow. En kunt u het geld besteden waar het hoort: bij de klant, patiënt, cliënt of de leerling.
10% van onze winst gaat jaarlijks naar een goed doel.

"In verbinding. Vanuit warme zakelijkheid bereik je veel meer dan met de botte bijl"

- Eliane

Eliane heeft de laatste jaren veel verbeterprojecten uitgevoerd in de zorg en in het onderwijs. Vooral op het gebied van verzuimmanagement heeft zij haar sporen ruimschoots verdiend oa bij Sensire, Iriszorg, GGZ Riwis,  Verian Care en Clean, ROC Midden Nederland, Grolsch, Zorggroep Meander en Falke en Verbaan.
Momenteel is Eliane oa actief bij Bartimeus, Bakkerij Fuite en het Elde College en zit ze in het bestuur van de RSBA. Eliane is een zeer ervaren coach en klanten waarderen haar oa om de warme zakelijkheid die ze weet uit te stralen.
Eliane is gecertificeerd RSBA en opgeleid als MFN Mediator en verzorgt business mediation. Eliane is ook actief als trainer en coach van 2e spoor coaches

"Rozen verwelken, schepen vergaan
dus zit niet te zeuren en doe er wat aan"

- Gerard

Mijn hele carrière ben ik bezig geweest met het verzorgen van trainingen, later aangevuld met consultancy en coaching. Van 1995-2008 heb ik in de IT software development en trainingen hoek gewerkt. Ik heb daar rollen als managing consultant, productowner, interim directeur en agile-lean coach vervuld. Vanaf 2008 ben ik me meer gaan toeleggen op verbetertrajecten bij verzekeraars, de zorg, het onderwijs en de rijksoverheid. Van teams op de werkvloer coachen tot strategy deployment in de boardroom en van Lean Six Sigma Black belt trainingen tot Agile inspiratiesessies voor leidinggevenden. Ook heb ik diverse IT start-ups gecoacht en met Agile, Lean start-up en six sigma geholpen stappen te zetten.

Ik werk ook als coach vanuit gerardversluis.nl, waar ik ambitieuze business owners coach of een rol als mentor heb.

Mijn opdrachtgevers geven terug dat ze mij vooral waarderen om mijn inhoud en professionaliteit gekoppeld aan humor, een besmettelijk enthousiasme en veel energie. 

Gecertificeerd Lean Six Sigma Master Black belt en certified trainer
Gecertificeerd NLP master, coach en Spiral Dynamics trainer en coach
Gecertificeerd PSPO Productowner en PSM Scrummaster

Contact

Bel met 0654 664 364 of stuur een email