Ontdek hoe we uw processen laten werken

Processen die echt werken. Wie wil dat nou niet? Maar daar komt wel wat meer bij kijken dan een bruin papier aan de muur hangen en wat geeltjes plakken. 

Lees verder voor onze aanpak

Doe maar gewoon en gewoon doen

Door al vele jaren gewoon te doen, hebben we een mooie en tevreden klantenbase weten op te bouwen. Dat is de basis vanwaar we ook uw organisatie een stap verder kunnen helpen bij het verbeteren van de processen. Wij zijn exponenten van de Hollandse pot, vrije jongens (en meisjes) die nog geloven in de waarden en normen die ons land groot gemaakt hebben. Vrijheid, respect voor mensen, gelijkwaardigheid, handelsgeest, handen uit de mouwen en gewoon met elkaar doen op basis van kennis, lef en ervaring. Eigenlijk is dat de reden dat we ooit voor onszelf zijn gaan werken. We willen geen concessies doen op dat gebied zelfs als daardoor opdrachten minder geld opleveren. Geen dikke contracten met uitsluitingen en andere ellende. We spreken af wat het eindresultaat moet zijn en dat gaan we halen. Punt uit.

Data, mensen en duurzaamheid

Meer doen met data, is een van de belangrijke pijlers onder Leanpartners. Niet gewoon data om de data maar om betere beslissingen te kunnen nemen en op basis van analyse de knelpunten of kansen zichtbaar te maken. En als er op basis van de data oplossingen gekozen worden, gaan we voor die oplossingen die het beste aansluiten op de mensen. Niet de beste maar de best haalbare oplossingen noemen we dat. En de derde pijler onder onze visie gaat dan voor de duurzame oplossing, gebaseerd op het Rijnlands model.

Durven experimenteren en gewoon doen zijn belangrijke kenmerken van onze aanpak. Uiteraard gebaseerd op data, op een duurzame oplossing en samen met uw mensen. Theorie en nadenken zijn belangrijk. Executie power is key. En hebben we eens een verkeerde keuze gemaakt: dan lossen we het op.

Een totaal aanpak

Processen die echt werken is meer dan alleen een technisch goed werkend proces. Het gaat om mensen die met het proces moeten, willen, kunnen en mogen werken. Deze 5 thema's hebben hun waarde in het verleden gewezen en in onze aanpak gaan we met deze 5 aan de slag.

Deze aanpak staat garant voor echt werkende processen en een cultuur van continu verbeteren.

  • proces
  • besturing
  • gedrag en leiderschap
  • werkplezier en motivatie
  • ICT en middelen

Do It Yourself (DIY) of Do It Together (DIT).

Wij helpen organisaties duurzaam. Dat betekent dat de oplossingen die we bieden niet alleen een korte termijn win hebben of ten koste gaan van mens of milieu. De oplossingen zijn voor de lange termijn zonder dat deze in beton gegoten zijn omdat we flexibel moeten zijn. We helpen op basis van DIY (training, coaching) of DIT (voordoen-samen doen- zelf doen).
Mee met de veranderende klanteisen en nieuwe wensen of eisen van de stakeholders. Het is voor ons vanzelfsprekend dat u er zelf mee verder kunt. Door vanaf het begin het einddoel voor ogen te houden, gaan we samen op pad in de door u gekozen vorm. Zo starten we op dag 1 van de trajecten al met de overdracht en borging.

Onze blogs

Lees ook eens onze blogs en artikelen om te zien hoe we bij anderen het Lean denken en doen integreren.

Meer weten?

Een gratis kennismakingsgesprek is zo geregeld. Boek zelf in de agenda, mail of bel.