Tijdens deze 1 daagse  verandermanagement training “hoe krijg je ze mee” bij agile en lean verbetertrajecten, word je meegenomen in de nieuwste inzichten van verandermanagement. We hebben 6 cruciale thema’s gedefinieerd die elk aan bod komen. Door middel van korte stukjes theorie aangevuld met filmpjes, praktijkvoorbeelden, veel oefeningen en interactie bieden we de stof op energieke en humorvolle wijze aan. Bij elke thema verwijzen we naar de relevante literatuur zodat in een later stadium verdieping gezocht kan worden.

Wat een energie, wat een inzichten en wat een humor. Op deze wijze blijven de thema’s wel heel goed hangen. Ik heb er veel aan gehad.

De 6 thema’s van verandermanagement

Continu verbeteren (lean) en agile trajecten in de dienstverlening kenmerken zich door het grote belang van de menskant. Het project is al voor de helft geslaagd als de mensen er zin in hebben. Tijdens de training “hoe krijg je ze mee” geven deze 6 thema’s een stevige introductie om de mensen mee te krijgen.

  1. Hoe ziet je team eruit? Op basis van de inzichten uit Spiral Dynamics gaan we aan de slag met de kleur van je team. Het maakt nogal wat uit voor je agile of lean verandertraject of je met geordende (blauwe) of mensgerichte (groene) mensen te maken hebt. Het gaat niet om de kleuren maar om de juiste woorden om mensen te inspireren en om mensen mee te krijgen.
  2. Waarom. Op basis van de gouden cirkel van Sinek gaan we aan de slag met de waarom van verandering. Gezamenlijk ontdekken we de waarom, de wat en de hoe van je organisatie. Als mensen snappen en onderschrijven waarom de verandering noodzakelijk is, gaat het meekrijgen als vanzelf.
  3. Feedback. Leer om feedback te geven en feedback te ontvangen. Gebaseerd op de nieuwste Nederlandse onderzoeken. Mensen meekrijgen in verandertrajecten betekent ook omgaan met weerstand. Om ze mee te krijgen is het geven van feedback een essentieel onderdeel. En de manier waarop we feedback geven en ontvangen is hierin de cruciale stap.
  4. Leiderschap. Wat wordt er van jou verwacht en wat is gewenst (goed) leiderschap. “Gooi het roer om” van David Marquet heeft aan de basis gestaan van dit thema. Om mensen mee te krijgen en ze eigenaarschap te geven in Lean en agile verbetertrajecten is nieuw leiderschap essentieel. Samen ontdekken we wat dit betekent.
  5. Coaching. Wat is het, hoe doe je dat. Geïnspireerd door het boek van Lingsma en aangevuld met jarenlange coachervaring gaan we dieper in op de vraag “hoe coach je medewerkers”.
  6. Visual Management. Doelen stellen en doelen halen op basis van  zichtbare vooruitgang geeft veel houvast en energie bij het meekijgen van de mensen. Willen, kunnen, mogen en moeten zijn zijn belangrijk, de vooruitgang zien is essentieel.

Inschrijven voor “Hoe krijg je ze mee”

Vanaf 3 deelnemers bieden we deze in-company verandermanagement training aan tot een maximum van 12 deelnemers. We werken met 2 trainers en een reader. Naar keuze kunnen we alle literatuur tegen een gereduceerd tarief leveren maar dit is ook eenvoudig zelf aan te schaffen. Ook zonder de literatuur is de training prima te volgen.

Schrijf je nu in of neem contact op voor meer informatie  bellen kan ook met 0654 664 364

Terug naar de producten pagina

Kijk op het profiel van een trainer

verandermanagement training “hoe krijg je ze mee” bij agile en continu verbeteren verbetertrajecten is een product van Leanpartners