Welkom

delen op social media

3653 comments

Welkom op deze nieuwe versie van de site van LeanPartners. Net als thuis de schuur opruimen is het soms ook tijd om de oude websites weer eens eens goed onder de loep te nemen. In de loop der jaren hebben we zoveel pagina’s bij elkaar gefabriceerd dat we het spoor een beetje bijster waren. Sommige pagina’s waren nog zeer actueel, andere verouderd. Sommige beschreven tools en technieken gebruiken we nog steeds, andere hebben we vervangen door betere. Hoe pak je zoiets aan om weer overzicht en samenhang te cre?ren?

Bij de metafoor van de schuur kiezen we ervoor om de hele schuur eerst leeg te maken en vervolgens alles op een 5s manier (tja, we blijven Lean fans) te stickeren en zo een 3-deling te maken. Alles met een rode sticker gaat weg, alles met een groene mag blijven. En de de oranje stickers? Net als bij de 5s-methode kosten die ons natuurlijk ook de meeste tijd. Voorlopig gaan we even werken vanuit een lege schuur en zullen we de komende weken langzaam maar zeker de groene sticker items terugzetten en de oranje beoordelen.

Het mooie van de 5s methodiek is dat het een van de weinige technieken is die start met veranderingen in de fysieke ruimte om zo ruimte in je hoofd te cre?ren. De meeste tools en technieken starten andersom. Het voordeel is dat er direct zichtbaar al veel gebeurt. En als we een tip mogen geven: begin verandertrajecten met simpele zichtbare stappen. Mensen weten zodoende dat het deze keer menens is.

 

Over de Auteur

Volg me

Ik kan je helpen met het verbeteren van processen, het integreren van Rijnlands Lean denken & doen en met Lean Leiderschap. Naast verbeterde bedrijfsvoering is bijvoorbeeld HR-analytics een mooi voorbeeld van Rijnlands Lean en meer doen met data. Wil je meer weten? Neem dan contact op via 0654664364 of gerard@leanpartners.nl

Online Koffie?

Wil je eens gratis en vrijblijvend van gedachten wisselen?


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}